Services

 

Gratis inloopspreekuur
Wij staan graag voor u klaar wanneer u onze service nodig heeft.

  • Apotheek de Ronde Venen: Maandag van 10-11:00uur
  • Apotheek Mijdrecht: Donderdag van 8:30-9:30uur

Gezien de verwachtte drukte kunt u ook een afspraak maken. Een groot voordeel van uw Service Apotheek!

Vragen over het gebruik van de website
Heeft u vragen over het gebruik van de website? Neem dan tussen 09.00 en 17.00 uur contact op met 0800 555 43 21. Dit is niet voor medische vragen!

Inhalatie-instructie
Wanneer u voor het eerst een geneesmiddel gaat gebruiken dat geïnhaleerd dient te worden, wordt er een inhalatie-instructie aangeboden. De assistente oefent met u het inhaleren van het medicijn en geeft uitleg over het gebruik en de werking. Voor meer informatie, klik hier.

Diabetes testmateriaal
Ook diabetestestmateriaal kunt u bij ons verkrijgen. De meest gangbare merken teststrips kunnen wij uit voorraad leveren. Ook kunnen wij u uitleg geven over het gebruik van de meter en dit met u oefenen. Bij de teststrips en injectienaalden krijgt u gratis een afvalcontainer die, wanneer deze vol is, bij ons weer omgeruild kan worden voor een lege. Voor meer informatie, klik hier

Ieder jaar organiseren we speciaal voor onze klanten met een eigen bloedglucosemeter, een metercontroledag. Er wordt dan gekeken of u meter nog goed functioneert. Zo weet u zeker dat uw metingen betrouwbaar zijn. 

Incontinentie artikelen
Wij kunnen u uitgebreid informeren over het gebruik van incontinentie artikelen. Dit gebeurt discreet in een aparte ruimte. Van diverse artikelen zijn proefmonsters aanwezig die gratis worden meegegeven. Indien er een machtiging voor vergoeding bij uw verzekering nodig is, wordt dat door ons geregeld. Indien er door de apotheek een overeenkomst is gesloten met uw zorgverzekering, dan kunnen wij rechtstreeks declareren. 

Allergisch voor bepaalde stoffen? 
Bij een vastgestelde allergie zoeken we voor u uit of u zonder problemen voorgeschreven geneesmiddelen kunt gebruiken. Aan de hand van de gedetailleerde samenstelling van tabletten, capsules, dranken etc. beoordelen wij of deze geschikt voor u zijn.

Geneesmiddelenpaspoort
Als u op reis gaat of als u naar een arts gaat waar uw medicatiehistorie niet bekend is, dan is het handig om een geneesmiddelenpaspoort mee te nemen. Tevens is het handig om een totaaloverzicht van de medicijnen die u gebruikt bij u te hebben. Klik hier voor meer informatie. 

Medicijnen uit het buitenland?
Heeft u medicijnen gekregen tijdens uw verblijf in het buitenland? Wij kunnen voor u uitzoeken wat de bestanddelen zijn en of er een gelijkwaardig product in Nederland verkrijgbaar is.

Afhalen van medicijnen wanneer u dat wilt ook buiten onze openingstijden?
Dat kan zonder bijkomende kosten bij de Medicijn Robot in de C1000 in Wilnis van maandag tot en met  zaterdag van 8.00uur tot 21.00uur. De Robot wordt dagelijks gevuld met bestelde medicijnen. Klanten die zich aangemeld hebben voor deze service ontvangen een SMS of mail dat hun  bestelling klaarstaat in de Medicijn Robot en de daarbij behorende unieke code. Door deze code in te toetsen bij de Medicijn Robot samen met de geboortedag en maand opent een deurtje van de Robot en kunt u de bestelling er uithalen. Wilt u ook gebruik maken van deze service? Klik hier voor meer informatie. 

Kunt u medicijnen niet afhalen ?
Dan kunt u gebruik maken van onze bezorgdienst aan huis. Klik hier voor meer informatie.

Bent u niet altijd thuis én kunt u medicijnen niet afhalen?
Misschien is brievenbusbezorging dan voor u een uitkomst. Indien de door u bestelde geneesmiddelen door de brievenbus passen kunt u zich onder bepaalde voorwaarden aanmelden.
Klik hier voor het formulier. 

Campagnes
Regelmatig zijn er campagnes ondersteund door Service apotheken in Nederland. Zo kon u recent bij onze apotheek terecht voor een gratis cholesterol test. Dit was een groot succes. Vele klanten hebben zich aangemeld en zelfs uit de omliggende steden werden aanvragen gedaan voor een afspraak bij onze apotheek. We houden u op de hoogte van toekomstige campagnes.

Huidproducten
Wij zijn opgeleid in het geven van huidverzorgingsadvies. Ook bij huidproblemen kunnen we in combinatie met eventuele medicijnen die gebruikt worden een advies op maat geven. Wij zoeken voor u de beste huidverzorgingsproducten. We hebben het gehele assortiment op voorraad van de cosmeticamerken Vichy, La Roche Posay en Eucerin.

Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het camoufleren van huidoneffenheden door het aanbrengen van vloeibare make-up met een airbrush-apparaat. De camouflage make-up is zeer geschikt om te gebruiken bij huidproblemen, omdat de poriën niet worden afgesloten en de make-up  hypo-allergeen is. We kunnen u adviseren met de keuze van de juiste kleuren en het gebruik van het airbrush-apparaat uitleggen. U kunt dan zelf thuis de make-up eenvoudig en snel aanbrengen. Voor meer informatie, klik hier.

Gratis Leef! Magazine
Vier keer per jaar verschijnt het Leef! Magazine van Service apotheken. Dit wordt ieder kwartaal bij 7000 adressen in Mijdrecht, Wilnis, Waverveen, De Hoef, Woerdense Verlaat en Amstelhoek huis aan huis bezorgd. Ieder kwartaal variëren we welk postcode gebied bezorgd wordt. Heeft u het magazine niet ontvangen? Dan ligt het gratis voor u in de apotheek om mee te nemen of lees Leef! Online.